Afwijkende vluchten vliegbasis Volkel

In het kader van het jubileumjaar ‘100 jaar militaire luchtvaart’ zal morgen een F-16 van vliegbasis Volkel in de ochtend en middag een aantal trainingsvluchten uitvoeren met inzet van smokewinders. Deze zogenaamde rookpotten zijn geplaatst aan de vleugeltips van de F-16. Ten tijde van deze trainingsvluchten wordt gekleurde rook geproduceerd uit de smokewinders

De F-16 zal een circuit vliegen met een lichte afwijking in westelijke richting naar het Basis Informatie Centrum, parallel aan de poortlaan van de vliegbasis richting het achtergelegen industrieterrein. Het circuit wordt vier tot zes keer per dagdeel op verschillende hoogten gevlogen. De vluchten vinden plaats vanaf omstreeks 10.00 uur ’s ochtends en 13.30 uur ’s middags. Vanwege operationele omstandigheden of onvoorziene redenen kan van deze planning afgeweken worden.

Wij hopen u als goede buur hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip in deze. Als u nog vragen hebt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Vliegbasis Volkel
Sectie Communicatie

Zeelandsedijk 10a| 5408 SM| Volkel |
T +31 0413 27 6601
vliegbasisvolkel@mindef.nl
www.luchtmacht.nl