Bibliotheek Volkel voorlopig alleen inleverpunt. Andere bibliotheken in de omgeving gaan vanaf 11 mei gedeeltelijk open.

0
168

De Noord Oost Brabantse Bibliotheken zijn bijna acht weken alleen online open geweest. Leden konden zelf geen nieuw leesvoer uit de kasten kiezen, maar dat gaat langzamerhand veranderen. Met ingang van 11 mei gaan een aantal bibliotheken open. Daar waar het kan, met een beperkte dienstverlening, aangepaste tijden en de nodige veiligheidsmaatregelen. Je kunt alleen lenen en inleveren, uitsluitend zelfservice, geen verblijf, geen leeszaal, geen ontmoeting. Stapje voor stapje breiden we het verder uit.

De bibliotheken in de plaatsen Heesch, Heeswijk-Dinther, Oss, Uden en Veghel zijn met ingang van 11 mei geopend voor zelfbediening. Schaijk en Zeeland zijn tot 13 mei inleverpunt; daarna geopend voor zelfbediening.

De bibliotheken in Erp, Odiliapeel, Schijndel, St. Oedenrode en Volkel zijn voorlopig alleen te gebruiken als inleverpunt. Je kunt er niet lenen. De bibliotheken in Berghem, Lith, Nistelrode en Ravenstein zijn nog gesloten. Belangrijk om te weten: met een pasje van de bibliotheek kun je in alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken terecht. En de komende tijd blijft de boetevrije periode van kracht.

Verrassingstassen

Nu er weer bibliotheken open gaan, is het niet meer mogelijk om verrassingstassen aan te vragen. De lopende aanvragen worden afgehandeld.

Voordeel voor bibliotheekleden

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Doe dat dan juist nu. Dan mag jij ook al met ingang van maandag 11 mei naar de bibliotheek. Word nu lid: online of in de Bibliotheek.

Actuele informatie en de openingstijden zijn te vinden op www.nobb.nl