BZB-festival ‘Alle Remmen los’ strijkt neer in Loosbroek

Het BZB-festival  ‘Alle Remmen Los’ wordt rond Hemelvaartsdag aan de Laageindsedijk in Loosbroek gehouden. In overleg met de gemeente Bernheze heeft de organisatie daar het festivalterrein ‘Gras Erop’ uitgekozen. Het festival zou eigenlijk in Volkel gehouden worden maar moest noodgedwongen uitwijken.

In 2018 bestaat de Volkelse feestband BZB 25 jaar. Dat jubileum wilde de band graag vieren met een nieuw voorjaarsfestival in Volkel. In het kerkdorp kon, ondanks uitgebreid zoeken met de gemeente Uden, echter geen geschikte plek gevonden worden. Daarom ging de organisatie binnen de gemeente Bernheze op zoek naar een alternatief. Dat is nu in Loosbroek gevonden.

Rowwen Hèze

Het nieuwe festival dat op woensdag 9 en donderdag 10 mei wordt gehouden, omvat een breed scala aan feestbands zoals BZB. Op het programma staan onder andere optredens gepland van Rowwen Hèze, The Dirty Daddies, Pater Moeskroen en natuurlijk BZB zelf. Er wordt op zo’n 7.000 bezoekers per dag gerekend. 

Met name in Volkel en Uden is met teleurstelling gereageerd op het verplaatsen van het festival. In de voorverkoop hebben al veel fans een kaartje gekocht. Die dachten op de fiets naar het feest te kunnen gaan, maar zullen nu toch iets anders moeten regelen.