Centrum voor Levensvragen Noordoost Brabant

Mensen die thuis wonen en geconfronteerd worden met levensvragen – bijvoorbeeld bij ziekte, ouder worden en sterven- kunnen vanaf nu een beroep doen op een geestelijk verzorger van het Centrum voor Levensvragen Noordoost-Brabant. Voorheen werden gesprekken met een geestelijk verzorger alleen vergoed bij een verblijf in een instelling, zoals een ziekenhuis of verpleeghuis.

Gesprekken over levensvragen

Als je ouder wordt, of ingrijpende dingen meemaakt, is het logisch dat er vragen naar boven komen. Vragen over de zin van het leven, maar ook vragen rond ziekte en sterven. Uit onderzoek is bekend dat senioren behoefte hebben aan gesprekken over dergelijke levensvragen. Begeleiding door een geestelijk verzorger kan veel voor ouderen betekenen. Religie kan daarbij een rol spelen, maar dat hoeft niet. Geestelijke verzorging is voor iedereen toegankelijk.

Aanvraag geestelijke zorg

Voor aanvraag van geestelijke zorg kan contact worden opgenomen van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur met het Centrum voor Levensvragen: telefoonnummer 06-22 72 71 10.

Meer informatie via www.netwerkpalliatievezorg.info/levensvragen