Diamanten bruidspaar Herman Hutjens en Mia Hermes

Ze kennen elkaar van de kermis. Herman Hutjens was als dienstplichtig militair gelegerd op Vliegbasis Volkel en kruiste het pad van Mia Hermes op de kermis in Uden. Daar sloeg de eerste vonk al over, maar de liefde was pas echt compleet na de kermis in Mariaheide.

Herman is 81 jaar oud en geboren in Blerick. Zo’n zeventig kilometer verderop kwam 82 jaar geleden Mia ter wereld in Mariaheide. De twee werden onafscheidelijk en beloofden elkaar op 29 december 1959 eeuwige trouw. Hun liefdesgeluk werd bezegeld met de komst van vier kinderen. Inmiddels heeft het echtpaar er ook negen kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen bij.

Onderscheidingen

Behalve militair op Vliegbasis Volkel heeft Herman ook een aantal andere functies en werkgevers gehad. Hij werkte bij Philips, CHV en bij Mars. Mia was huisvrouw en stond altijd klaar als de kinderen thuis kwamen. Ze zorgde voor het eten en het huishouden.

Een grote hobby van het echtpaar is carnavallen. Altijd al geweest. Vooral de feestperiode van het jaar 1981 was speciaal, toen werd Herman namelijk verkozen tot Prins Carnaval. Het bleek één van de vele titels die hij in de afgelopen jaren heeft verdiend. Van de plaatselijke voetbalclub kreeg hij voor zijn inzet de onderscheidingen ‘Vriend van Volkel’ en ‘Lid van Verdienste’.