Eerste lustrum wandeltocht Volkel Loopt

Al diverse jaren is Volkel actief tijdens de Nijmeegse 4 daagse onder de noemer ‘Volkel loopt vierdaagse Nijmegen’. Elke dinsdagavond en zaterdagmorgen wordt er gezamenlijk getraind. “Enige jaren geleden is tijdens deze vele wandeluren het idee geboren om een wandeltocht te organiseren, dit was een groot succes waardoor we dit jaar wederom een tocht organiseren, al weer voor de vijfde keer en wel op zondag 29 april.” 

De tocht is geschikt voor jong en oud en is tevens een goede voorbereiding op de 4daagse.”Ook dit jaar hebben we weer mooie gevarieerde routes binnen de gemeente Uden. Alle routes lopen over recreatiepark Hemelrijk en de 20 en 30 kilometer routes lopen onder andere ook via de voormalige vuilstortplaats van Uden. Dat is een goede voorbereiding voor de Zevenheuvelweg!”

Onderweg zijn er diverse pauzeplaatsen waar onder andere koffie en thee verkrijgbaar is. Er is keuze uit 3 afstanden: 10, 20 en 30 kilometer. De aanvangstijden zijn: 10 km tussen 8.00 en 12.00 uur, 20 km tussen 8.00 en 11.00 uur en 30 km tussen 8.00 en 10.00 uur. De kosten bedragen 3 euro per persoon. Leden van de wandelbond KWBN betalen 2 euro op vertoon van geldige lidmaatschapskaart. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee lopen. De wandeling start bij Café Het Witte Paard, Antoniusstraat 9 in Volkel.  Voor nadere info zie www.volkelloopt.jimdo.com of mail naar volkelloopt@gmail.com

Bron: MooiUden.nl