EHBO-vereniging op zoek naar nieuwe leden

De EHBO-vereniging Volkel-Odiliapeel is naarstig op zoek naar nieuwe leden. Anders moeten straks evenementen het zonder inzet van EHBO-ers doen. ,,Wij lopen leden mis door de Bedrijfs Hulpverleningscursussen”, zegt voorzitter Jan Udo.

Tot de jaren negentig telde de EHBO Volkel-Odiliapeel ruim 120 leden. Dat aantal is geslonken tot 39. ,,We zouden er toch eigenlijk 50 moeten hebben”, zegt de voorzitter.
,,Maar het wordt steeds lastiger, de spoeling wordt dunner. Veel mensen die vroeger lid werden van de EHBO volgen nu op hun werk een opleiding tot Bedrijfs Hulpverlener. Dat kost ze niks, want de baas betaalt. Bij ons zijn ze cursusgeld en contributie kwijt.”

Tal van evenementen doen een beroep op de EHBO. ,,Maar op deze manier lopen ze het risico dat wij een keer nee moeten verkopen”, zegt hij. Daarom organiseert zijn vereniging vanaf 4 september tot en met 11 december een nieuwe EHBO-cursus in het Peelhonk in Odiliapeel. Elf maandagavonden. De kosten bedragen 195 euro, die kosten worden door de meeste ziektekostenverzekeringen vergoed.

,,Om kostendekkend te kunnen werken hebben we tien cursisten nodig. We hebben nu vijf aanmeldingen. Als er geen bijkomen moeten we de clubkas aanspreken”, zegt Udo. ,,Onze vorige cursus leverde zeven nieuwe leden op. Maar als er aan de andere kant dan weer zeven mensen vanwege hun leeftijd stoppen, schiet het niet op.

Alhoewel de EHBO-cursus uitgebreider is dan een BHV-cursus, worden BHV-ers geen lid, want dan moeten ze contributie betalen.” In de nieuwe cursus die dadelijk gaat draaien wordt ook aandacht besteed aan baby- en kleuter-EHBO. Opgeven kan bij Frans van de Heuvel (06-13606519) en bij Betsie Wijnen-de Groot (0413-272934) of via ehbovo@live.nl

Bron: bd.nl