Extra openstelling Vliegbasis Volkel

Rotterdam, 21 december 2012 Met een ondertekening wordt de F16 Quick Reaction Force samenwerking tussen Nederland, Belgie en Luxemburg bezegeld.

Maandag 21 mei is vliegbasis Volkel extra opengesteld voor het vertrek en de aankomst van twee F-16’s. Deze F-16’s maken een zogenaamde fly-by tijdens de Jumbo Race dagen op het circuit van Zandvoort. Op deze dag is vliegbasis Volkel daarom extra opengesteld voor vliegverkeer van 13.00 uur tot en met 15.30 uur.

De deelname van F-16 vliegtuigen heeft onder meer als doel om personeel te werven voor de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast heeft het besturen van een Formule 1 bolide veel overeenkomsten met het vliegen van een F-16. Beide gaan gepaard met hoge snelheden en zowel de bestuurder als de vlieger moeten continu op het allerhoogste niveau presteren.

De tijden van openstelling zijn onder voorbehoud van operationele wijzigingen en onvoorziene omstandigheden. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via http://www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis telefoonnummer 0800-0226033.