Grote opkomst veertiende Stonesavond

Afgelopen zaterdagavond 24 maart organiseerde wij alweer de veertiende Stonesavond. Op 3 podia traden totaal 7 bands op. Het was soms wel een lastige keuze. Gaan we als rasechte Stones fan naar Stones coverband Sticky Fingers kijken, of blijven we, als blues fan bij de bluesband The Remedy uit Goes staan. Dit waren de beide afsluiters van de avond. Blues’em opende de avond. Het was hun eerste optreden, de band bestaat pas kort, maar dit was niet aan hun muziek te horen. Het klonk alsof ze al jaren samen speelde. De tent liep al aardig vol. Tijdens Stones coverband Flight, het tweede optreden, zat de tent helemaal vol. Het is opvallend hoe de stem van frontman Peter Vermeij op die van Mick Jagger lijkt. En dit vooral tijdens de rustige nummers zoals Wild Horses en Sweet Virginia. Intussen speelde in de zaal Back of my mind het nummer Come On, geschreven door Chuck Berry, de eerste single van de Rolling Stones, maar dan in de versie zoals de New Adventures deze op de plaat hebben gezet.

Hierna was het tijd voor The Freshmakers. Na een lange periode zonder optredens, hadden ze er weer zin. Martijn, Frank, Erwin en Bart uit Volkel maakten er een mooie show van, waar de overvolle zaal zienderogen van genood. In de café waren er doorlopend optredens van Fullmountain, een band die hun naam dankt aan de gebroeders Vollenberg uit Zeeland. Met hun typisch basgeluid, wat aan Lefel 42 deed denken, wisten ze café goed te vermaken.

Wij als organisatie hebben genoten. Wij danken alle vrijwilligers van Plock en natuurlijk het publiek, want zonder hen was dit nooit mogelijk geweest. Voor foto’s en videofilms van deze avond kunt u kijken op onze website www.stonesavond.nl  of onze facebook pagina. En noteer alvast de datum van de vijftiende Stonesavond: 30 maart 2019. Fijn dat u er was en hopelijk bent u er volgend jaar ook weer bij.

Henny, Jos en Mario