H & H Kweekkooien Kwaliteitskooien en voeders voor een betaalbare prijs!

0
48

 

 

H & H Kweekkooien Kwaliteitskooien en voeders voor een betaalbare prijs!

Wie is de man/ vrouw achter deze onderneming?

Henri is geboren en getogen in Berlicum. Samen met zijn ouders, zus en broers opgegroeid op een boerderij, koos hij er uiteindelijk voor om timmerman te worden. Bijna 25 jaar heeft Henri als timmerman trouwe dienst geleverd bij een Udens  timmerbedrijf. Hanny is geboren en getogen in de Tijgerstraat in Volkel en koos destijds voor de middenstandsschool. Na de opleiding veel winkelervaring opgedaan in uiteenlopende winkels en tevens een aantal jaren bij een Veghelse groothandel gewerkt.

Wanneer en waarom startte u deze onderneming?

We hadden allebei onze hobby gevonden in het houden en kweken van vogels. Henri had wat kweekkooien gemaakt voor de eigen vogels en dit bleef niet onopgemerkt bij familie en kennissen.  Zij vroegen al snel of hij dat voor hen ook zou willen doen. Op den duur kwam er meer vraag naar en in eerste instantie zijn we in de avonduren het “er bij” gaan doen; een eigen webshop waar kweekkooien en kweekmaterialen te koop waren. Dit werd opgemerkt door bestaande winkeliers en handelaren. Ook zij begonnen kooien te bestellen voor in de winkels en zo is ’t balletje gaan rollen. Het werd drukker en drukker. Toen het werk op de bouw voor Henri te zwaar begon te worden (door slijtage in de nek en schouders), kwamen we voor de keuze staan of er mee ophouden, of de bouw vaarwel te zeggen; we hebben voor ’t laatste gekozen.

Wat is de beste beslissing die u heeft gemaakt voor de toekomst van uw bedrijf? 

De beste beslissing hebben we gemaakt door er helemaal voor te gaan. We hebben inmiddels een mooie winkel in Volkel en hebben ons assortiment flink uit kunnen breiden. We hebben het aantal soorten kweekkooien en vogelartikelen groter gemaakt en daar hebben we de aluminium volières aan toegevoegd. Ook is er voor elk dier wel voer te vinden bij ons, of je nou vogels, honden, katten, konijnen, cavia’s, kippen, geiten, kangoeroes, eekhoorns, vissen of herten hebt, je vind ’t allemaal bij ons.

Voor welke doelgroep is uw onderneming?

De doelgroep van ons is iedereen die een hart voor dieren heeft, dat als een hobby ziet en graag kwaliteit koopt voor een betaalbare prijs.

Hoeveel uur in de week bent u bezig met werk in uw bedrijf?

Wij denken dat het aantal uren niet te meten is; we zijn er eigenlijk altijd mee bezig. We kunnen de winkel sluiten, maar internet gaat altijd door. We proberen toch altijd om daar ook ’s avonds en in de weekenden mee bezig te blijven.

Wanneer ben u het meest en beste in uw element?

Wij zijn ’t meest in ons element als we lekker aan ’t werk zijn. Henri in de werkplaats, Hanny in de winkel en dat het dan lekker druk is. We hopen hier ook nog heel lang van te mogen genieten.

Bedankt namens O.V.V !

 

 

Henri en Hanny van der Heijden H & H Kweekkooien,                  

Rudigerstraat 32k      5408 AB    Volkel        (terrein Volkelse vrije markt)

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 uur