Het Leercafé en interactieve workshop ‘Ahlan Wa Sahlan’

Het Leercafé geeft op dinsdag 20 februari een workshop over De Arabische Wereld.

‘Ahlan Wa Sahlan’ is Arabisch voor welkom.

Ja, in 1980 behaalde Harrie de Koning zijn certificaat Arabische taal en cultuur aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. (Toen nog geheten: Katholieke Universiteit.) En dit moet hem van het hart: ik vind het een hele poëtische en gastvrije taal en cultuur.

Met de Arabische wereld ( العالم العربي Al-Alam Al-Arabi) worden 20 landen aangeduid waar men overwegend Arabisch spreekt. Het zijn de landen waartussen via de Arabische Liga wordt getracht een zekere eenheid tot stand te brengen. De Arabische wereld wordt vaak verward met de islamitische wereld. Dat klopt niet. Tot de Arabische wereld worden bij benadering gerekend: de landen van Noord- Afrika en die van het Midden-Oosten.

Op dinsdag 20 februari geeft Harrie samen met enkele van huis uit Arabisch sprekende mensen aandacht aan hun taal en cultuur. Dat zal worden een lenteachtige, leerzame en ook gezellige avond met een ruime mogelijkheid tot interactie, kennisoverdracht en vraag en antwoord. De avond begint om 19.45 met een kopje koffie of thee. Vervolgens gaan we rustig samen aan de slag. Met mogelijkheid tot enig napraten. Locatie: Het Kantelhuis Uden. Graag van tevoren aanmelden bij het Leercafé via:

info@leercafe.nl, o.v.v. je naam en “Workshop de Arabische wereld” of bel 06-29818478.

Datum: 20 februari 2018
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Het Kantehuis, Markt 147 in Uden
De deelname is gratis

-Let op: maximaal 15 deelnemers dus wees er snel bij.