Het verhaal van…

0
310

Eens in de maand vertelt een medewerker van de bibliotheek over zijn/haar werk in de bieb. Deze keer is Dorethé Lourenssen aan het woord. Zij is Medewerker publieksservice & informatiebemiddeling in de bibliotheek Volkel en geeft de cursus Klik&Tik in Uden.

‘Hebben jullie een eigen bibliotheek in Volkel?’ Jazeker! En daar zijn we ook heel trots op! We doen er alles aan om een warm welkom te bieden aan jong en oud. Iedereen is welkom, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek (en dat weet niet iedereen). Voor een boek of informatie, om onder het genot van een kopje koffie of thee een krantje of tijdschrift te lezen, om een expositie te bezichtigen of deel te nemen aan een van onze activiteiten. We organiseren bijvoorbeeld regelmatig voorlees- en knutselmiddagen voor de kinderen van de basisschool. Ook is de bibliotheek een plek van ontmoeting. Zo komt er iedere vrijdagmiddag een tiental dames samen in de bibliotheek om hun creatieve kennis te delen met elkaar en door te geven aan kinderen. Ze delen hun ideeën en patronen en gaan daar samen fanatiek mee aan de slag. Kinderen die bijvoorbeeld willen leren haken of breien sluiten gezellig aan en leren van de dames ‘de kneepjes van het vak’. De prachtige resultaten worden regelmatig tentoongesteld in onze vitrinekastjes. De samenwerking tussen jong en oud is heel mooi om te zien. Een van de kinderen zei ooit: “Ik heb geen oma meer die mij kan leren breien, maar hier zijn er genoeg!”

Heb je nog leuke ideeën of tips voor activiteiten in de bibliotheek? We horen het graag of we je van dienst kunnen zijn! Op deze manier willen we ons lokaal verankeren in de gemeenschap en zorgen dat de bibliotheek altijd voor iedereen dichtbij is. Al met al is het heel afwisselend om in de bibliotheek te werken en ik geniet ervan om mensen op verschillende manieren van dienst te kunnen zijn!

Bron: mooiuden.nl