Kinderen met chronische aandoening in Ferrari’s op vliegbasis Volkel

Ruim vijftig kinderen onder behandeling van een kinderarts of specialist in Bernhoven in Uden beleven zaterdag 1 september 2018 samen met hun familie een speciale dag op vliegbasis Volkel. In samenwerking met Bernhoven en Forza Ferrari Service Oss kunnen zij genieten van een supersnelle rit in een Ferrari over de start- en landingsbaan.
Naast het meerijden in een Ferrari kunnen de kinderen en hun familie F-16’s van dichtbij bekijken, zich laten schminken in een speciale gecreëerde beauty salon en demonstraties bijwonen van de brandweer en hondenbewaking van de Koninklijke Luchtmacht. De kinderen zijn woonachtig in de directe omgeving van vliegbasis Volkel.
De eigenaren van de 45 aanwezige Ferrari’s rijden de kinderen belangeloos rond over de vliegbasis. Per deelnemende Ferrari wordt er een sponsorbedrag gedoneerd. In de week voorafgaand aan deze Ferraridag starten ook veertien medewerkers van vliegbasis Volkel met een fietstocht door vier verschillende landen om geld in te zamelen. Van het ingezamelde geld kan de Stichting Vrienden van Bernhoven het project, VR-brillen voor de kinderafdeling financieren. Met deze brillen worden kinderen op een virtuele manier voorbereid op de komende operatie.