Kindervakantieweek draagt thema circus

De kindervakantieweek van Volkel start dit jaar voor de kinderen uit groep 4 tot en met 8 op maandag 21 augustus. Op dinsdag 22 augustus sluiten de kinderen uit groep 1 t/m 3 daarbij aan. In deze week nemen zo’n 280 kinderen uit Volkel en omgeving deel aan sport en spel. Het thema van de week is dit jaar het circus.

Elk jaar hebben heeft de kindervakantieweek een nieuw thema met daarbij een passend decor en hoofdrolspelers. Dit jaar is het thema Circus. Op het terrein staat onder andere een pipowagen en circustent. De kinderen maken kennis met een circusdirecteur, stalmeester, clowns en een goochelaar. Alleen de circusacts lopen behoorlijk in de soep. Kunnen de kinderen het circus redden? Ze leren bijvoorbeeld balanceren op ballen, ballonnen vouwen en dansen met hoepels. Meer dan honderd vrijwilligers werken mee om de week een succes te laten worden.

Inschrijven
Tijdens deze week krijgen de kinderen een hoop actie en plezier voorgeschoteld op het dorpspark in Volkel. De week sluiten wordt op donderdagavond samen met de mini’s afgesloten met een spetterend kampvuur. De dagen duren meestal van 9.45 tot 15.30 uur. Inschrijven kan nog via: http://www.jeugdhuisdesprong.nl/kvw-inschrijven/. De week zal zich afspelen in het dorpspark, dat is in 2 delen onderverdeeld. Voor de groepen 1 t/m 3 staat er aan het Scoutinggebouw een tent. Het Scoutinggebouw dient als opslagplaats voor materialen en een uitwijkmogelijkheid bij minder goed weer. In de tent en buiten op de speelplaats is genoeg plaats om alle kinderen te laten spelen binnen de hekken.

Bron: kliknieuws.nl