Home Blog

Jan en Maria van Sleeuwen nieuw Boerenbruidspaar van Volkel

0

Jan en Maria van Sleeuwen zijn het nieuwe Boerenbruidspaar van Pieperland. Dit werd afgelopen zaterdag in de Pieperploats in Volkel bekendgemaakt.

Jan en Maria van Sleeuwen wonen op ‘t Schadron. Ze stellen zichzelf voor.

“Op de dag dat ons 4e kleinkind werd geboren zaten we s ‘avonds nog efkes lekker buiten toen Jan een raar geheimzinnig telefoontje kreeg! Of wij boerenbruidspaar wilde worre. Nou dan witte zo gauw nie wa ge er mi an moet. Maar nadat we het er een week over hebben gehad vinden we het toch wel een hele eer om hier voor uitgekozen te worden en hebben dus ja gezegd. Jan is geboren op den achterste Hoenderbosch en is une zoon van Helm en Martina van Sleeuwen de Groot, den derde uit een gezin van 9 waarvan 6 broers en 2 zussen. In het dagelijks leven werk ik als metselaar en meestal heb ik werk in en rondom Volkel. bMaria is geboren en getogen op ‘t  Schadron in het hoog huis zo as ze da vroeger noemde! Ben een dochter van Frans en Anna Verwegen van de Wetering en de 8e ook uit een gezin van 9, waarvan 7 broers en 1 zus. Ik werk bij Timmers in Uden en doe ook nog wa naaiwerk voor une winkel hier in Volkel. Jan is hier 34 jaar geleden komen wonen en samen hebben wij 4 keinder, Willem, Anne, Niek en Loes. Willem woont in Volkel en is getrouwd met Mandy en samen hebben ze een dochter Bo. bAnne woont samen met Harm in Boekel en hebben 3 kiendjes, Suus, Loek en Mees.b Niek heeft verkering met Eleona en Loes met Maarten en die wonen ook nog allebei thuis. bSamen genieten we volop van onze kleinkinderen. Jan zijn grote hobby is toch wel het volleyballen en dan op donderdag avond in Volkel,  en dan vooral daarna nog efkes een bierke drinken met zijn maatjes. Maria gaat met regelmaat in Zeeland naar de sportschool, en een flinke wandeling maken samen met mijn wandelmaatje Erna. bWe kennen elkaar nou al bekant 38 jaar dus wordt het toch eens tijd om een keer te goan trouwen! Samen met onze familie, de buurt, vrienden en iedereen die van feesten houdt willen wij er een gruwelijke skon bruiloft van maken, en dat we er met zijn allen enen goeie borrel op kunnen vatte! bWij hebben er in ieder geval heel veul zin in!”

Boerenbruiloft
Op maandag 24 februari vindt te trouwerij plaats. Voor de koffietafel zijn een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar bij T & W bouw, aan de Nieuwe Udenseweg 6. Bestellen kan via 0413 27 21 49 of Sander Dortmans via 06 22 80 38 98. Volwassenen betalen 8 euro, kaartjes voor kinderen kosten 2,50 euro. Voor de huwelijksvoltrekking die rond 13.30 uur start zijn geen kaarten nodig. Heel Volkel is uitgenodigd om hier getuige van te zijn.  Dan volgt de grote receptie, waarbij iedereen uitgenodigd is. Na afloop van de receptie volgt de feestavond

Boerenzeskamp
Naast de onthulling van het Boerenbruidspaar werd er afgelopen zaterdag ook een boerenzeskamp georganiseerd, waar 21 teams streden om de felbegeerde wisseltrofee en de bijbehorende prijzen, waaronder vaten bier en fris. De eerste 3 prijs winnaars zijn:
1            Ut gefrot
2            De hedde wellus
3            ‘t Gepof

RKSV Volkel verlengt contract met Michiel Jans met 2 jaar

0

RKSV Volkel en Michiel Jans zijn ook de komende 2 seizoenen aan elkaar verbonden. De voetbalclub uit Volkel is zeer tevreden over de werkwijze van Michiel en zijn omgang met alle betrokkenen in de vereniging. Hij draagt duidelijk de zienswijze van de club uit en is ook betrokken bij het begeleiden en ontwikkelen van jeugdspelers die de komende jaren de overstap naar de senioren maken. Verder waren alle spelers, begeleiding, TC en bestuur het unaniem eens om voor een verdere samenwerking te kiezen. Hetzelfde geldt ook voor Rob Schouten van het tweede team, die ook zijn contract voor komend seizoen verlengd heeft.

Michiel geeft aan verheugd te zijn met een langer verblijf: “Volkel is een hechte vereniging. De beleving binnen de spelersgroep en begeleiding is prima en we werken hard om onszelf te blijven verbeteren. Hopelijk kunnen we op korte termijn weer wedstrijden spelen en aan de slag met onze sportieve ambities”.

 

Volkelse kinderen stralen door hun eigen kersthit

0

Met trots presenteer ik jullie het resultaat van het project “kerst met jou”.

De afgelopen tijd heb ik met mijn enthousiaste leerlingen en lieve mensen om me heen, met veel plezier gewerkt aan dit lied en deze fantastische videoclip.

Wat ontzettend leuk dat we in deze bijzondere tijd iets positiefs kunnen brengen! Super om de leerlingen zo te zien stralen! Geniet ervan!

Kijk ook zeker de “special edition” versie met persoonlijke kerstboodschappen van de leerlingen!

Bekijk hier de videoclip: Kerst met jou
Bekijk hier de Special Edition: Kerst met jou – Special Edition

Fijne kerst!

Groetjes Ieke Rovers
ieke@roversmuziek.nl

 

 

Moeke Peerenboom op weg naar het laatste rondje: ‘Het zat hier altijd ramvol’

0

Moeke Peerenboom was een legendarisch café in Uden en verre omstreken. Na bijna 45 jaar achter de tap vinden Marius en Nelleke Peerenboom het mooi geweest. ,,Je kunt hier goed de kost verdienen maar het is wel heel hard werken.”

Aan de vliegbasis Volkel en de bedrijven op het industrieterrein Uden heeft Moeke Peerenboom alles te danken. ,,Maar nee, het was niet meteen een succes”, weet Marius Peerenboom (77) zich nog te herinneren. Zijn vader Piet overleed in 1948 plotsklaps en moeder Maria – Moeke- bleef met acht kinderen achter.

Op advies van de kapelaan en met wat leengeld van hem begon ze aan de Oude Udenseweg, toen de doorgaande weg tussen Uden en Volkel,  een klein cafeetje. ,,Ze bracht toen ook al biefstukjes en lunches naar alle bedrijven in de buurt”, weet Nelleke (76) zich nog te herinneren.

Alle kinderen hielpen mee, in 1970 overleed Moeke en was zoon Ton Peerenboom een tijd de baas. In 1976 kwamen Marius en Nelleke achter de tap om er niet meer weg te gaan.

,,Het waren de gouden jaren”, blikken de twee terug. ,,Het is hier sindsdien nooit meer rustig geweest. Vooral dankzij de vliegbasis want al die piloten, dienstplichtigen en Amerikanen kwamen hier. En dus ook de meiden. Op woensdag- en donderdagavond zat het hier al ramvol. Er konden 150 man in, soms stonden ze bovenop de schouw, zo vol was het.” Natuurlijk zaten er wel eens rauwdouwers tussen die aan de lampen hingen maar alleen door haar priemende ogen kreeg Nelleke die wel rustig. ,,Het was hier ook erg chique allemaal”, benadrukt ze en laat foto’s zien van haar en het personeel, allemaal in het lang gekleed achter de bar. ,,Wij waren echte gastvrouwen en dat straalden we ook uit.”

En net als Moeke was Nelleke een echte keukenprinses. Zij bedacht bijvoorbeeld het beroemde Broodje Moeke, een zacht broodje met zoet-pikant gemarineerd varkensvlees, als aanvulling op de hamburgers, saté, biefstukken, tosti’s en uitsmijters die geserveerd werden.

‘s Avonds na sluitingstijd was ze soms ook taxichauffeur. ,,Dan gooide ik al dat volk in de kattenbak van mijn auto, soms wel een man of tien, en bracht ze naar huis. Maar wel je mond houden”, zei ik dan. ,,Waarom ik dat deed? Dat hoorde er bij, vaak hadden de taxi’s het ook te druk.” Ook hun dochters Kim en Femke fungeerden wel eens als taxichauffeur. ,,Maar niet als die mannen te zat waren”, zegt Nelleke. Dochter Femke heeft nog serieus overwogen om de zaak over te nemen die in 1998 werd uitgebreid met een flinke zaal.

Uiteindelijk koos ze voor een horeca-avontuur buiten Uden en gingen Marius en Nelleke onvermoeid door. De gloriejaren van het café waren toen wel grotendeels voorbij, met feesten, partijen en koffietafels bij uitvaarten hadden en hebben ze het nog steeds lekker druk.

,,Je kunt hier goed de kost verdienen maar het is wel heel hard werken”, zegt Nelleke. Na bijna 45 jaar bikkelen vindt ze het mooi geweest en staat Moeke Peerenboom in de verkoop.

Over ruim een jaar hopen ze dat hun appartement in het nog te bouwen complex De Post, in het centrum van Uden, klaar is zodat ze eindelijk kunnen gaan genieten van hun vrije tijd. Maar tot die tijd gaan ze nog stug door. ,,Als die horecasluiting vanwege de corona direct over is, gaan we er weer gewoon tegenaan”, zegt ze ferm.

Bron: bd.nl

Nieuwjaarsduik Hemelrijk afgelast

0

De traditionele Nieuwjaarsduik in Volkel is dit jaar afgelast. De verschillende organisaties van dit evenement, die jaarlijks honderden deelnemers en minstens net zoveel bezoekers trekken, achten het in deze corona tijd niet verantwoord om de grootschalige bijeenkomst te houden. Zowel de Osse reddingsbrigade als Ton Derks van BillyBird Park Hemelrijk in Volkel hebben het festijn afgelast.

Ton Derks van recreatiepark Hemelrijk, die al ruim tien jaar achtereen de organisatie van de Nieuwjaarsduik in handen heeft, acht het onverantwoord om honderden mensen op het park toe te laten. Derks heeft eveneens besloten om de vuurwerkshow, die na de duik op het programma stond, af te gelasten. ,,Natuurlijk is het jammer en breken we nu met een mooie traditie om het nieuwe jaar te beginnen, maar we nemen onze verantwoording. Volgens jaar maar weer.”

Wat gebeurde afgelopen tijd op Vliegbasis Volkel?

0

Vliegbasis Volkel, een veel gehoord gespreksonderwerp in de regio de afgelopen tijd. Niet alleen in de media kwam de vliegbasis veelvuldig aan bod, maar ook in menig gesprek op het schoolplein, in de winkel of gewoon thuis. Zijn ze anders gaan vliegen?…vliegen ze meer?…of vliegen er andere toestellen? zijn veel gehoorde vragen. Uit het laatste overleg met de dorpsraden van Volkel en Odiliapeel is het idee geopperd om eens terug te kijken op de afgelopen periode en u bij te praten.

Bijzondere tijden

We leven in een bijzondere tijd. COVID-19 houdt de samenleving behoorlijk in haar greep. Iedereen krijgt te maken met de opgelegde maatregelen. Sportcompetities zijn stilgelegd, de horeca heeft haar deuren gesloten, verjaardagen kunnen niet uitbundig worden gevierd en veel mensen werken thuis. Een situatie die niemand begin dit jaar had durven voorspellen. Toch is het de realiteit waar we allemaal mee te maken hebben. Voor veel beroepen zien de werkzaamheden er anders uit of zijn compleet gestopt. Uiteraard zijn er ook beroepsgroepen die hun werkzaamheden moeten blijven uitvoeren. Denk aan de mensen in de zorg die bergen werk verzetten, maar ook leraren, de politie en Defensie. 

Defensie wordt niet alleen ingezet in de strijd tegen COVID-19, maar ook om 24/7 klaar te staan om Nederland en haar bondgenoten te beschermen. Ondanks COVID-19 moeten we deze taak nog steeds uitvoeren, het personeel van vliegbasis Volkel is hiervoor verantwoordelijk. Voldoende training is van essentieel belang en trainen betekent bij ons onder andere ook vliegen met onze straaljagers. Dat oefenen proberen we zoveel mogelijk boven de Noordzee te doen, maar we ontkomen er niet aan om ook een deel boven het land te vliegen. Dat doen we natuurlijk al tijdens het starten en landen, maar ook bij het beoefenen van gesimuleerde grondaanvallen, of wanneer we geen extra brandstof kunnen meenemen en niet kunnen bijtanken boven de Noordzee. 

Het vliegprogramma is een complex geheel en een poosje niet vliegen zorgt voor grote negatieve gevolgen voor de paraatheid van onze vliegers maar ook voor problemen in het onderhoudsproces. We trekken zelf vaak de vergelijking met een voetbalelftal. Als een elftal een week of wat niet traint zijn de resultaten in het weekend echt minder. Dit kunnen wij ons op het gebied van uw en onze veiligheid niet veroorloven.

F-35’s oefenen op vliegbasis Volkel

In de periode van 9 t/m 20 november waren vier F-35’s met personeel van vliegbasis Leeuwarden te gast op onze vliegbasis. Onder de naam Frisian Lightning II oefende zij twee weken lang de uitzending van een F-35 detachement waarbij men vanaf een andere locatie dan de thuisbasis Leeuwarden opereert. De luchtmacht vliegt sinds eind 2019 met de F-35 in Nederland en is momenteel bezig om het personeel voor te bereiden om daadwerkelijk op uitzending gestuurd te kunnen worden. Tijdens deze ‘oefen’ uitzending zijn diverse dingen beoefend en bekeken. Hierbij is onder andere het logistieke proces onder de loep genomen en de wijze waarop de verschillende systemen met de thuisbasis Leeuwarden samenwerkten.

De planning van deze oefening viel tegelijk met een geplande oefening van vliegbasis Volkel waarbij F-16’s en personeel in dezelfde periode in Italië actief zouden zijn. COVID-19 gooide hier op het laatste moment roet in het eten met als gevolg dat naast de oefening met vier F-35 toestellen ook de lokale reguliere trainingsvluchten met F-16’s vanaf vliegbasis Volkel nog plaatsvonden. Dit heeft in november tot een tijdelijke toename in het aantal vluchten geleid.

De toekomst

Medio 2022 wordt de eerste F-35 voor vliegbasis Volkel verwacht. Een belangrijke mijlpaal voor vliegbasis Volkel maar ook voor de luchtmacht. Met de F-35 beschikt Nederland weer over een modern jachtvliegtuig dat alle taken kan vervullen die in de huidige tijd verlangd worden. De luchtmacht vliegt al meer dan 40 jaar met de F-16 en dit toestel is aan vervanging toe. De komst van de F-35 betekent voor ons personeel ook een nieuwe manier van werken. Niet alleen in de lucht, maar ook op de grond. 

Het klinkt gek, maar tot op een zekere hoogte moeten vliegers met dit nieuwe vliegtuig weer leren om zo efficiënt mogelijk te vliegen. Er moet nog veel ervaring opgedaan worden over de meest optimale wijze waarop de toestellen vertrekken en landen. Hierbij wordt goed gekeken naar de geluidsproductie van de F-35. De bestaande geluidscontouren rondom vliegbasis Volkel worden niet aangepast. We blijven ons als vliegbasis Volkel houden aan de maximale geluidsproductie per jaar, ongeacht welk toestel er vliegt. De vliegroutes van en naar de vliegbasis worden ook niet gewijzigd en onze F-16’s blijven gewoon vliegen zoals zij dit al jaren doen.

Hoe blijft u op de hoogte?

Wij proberen onze buren zo goed mogelijk op de hoogte houden over actuele zaken die spelen op en om vliegbasis Volkel. We doen dit door het verspreiden van nieuwsbrieven, persberichten en via social media. Wilt u op de hoogte blijven van nieuws omtrent vliegbasis Volkel dan kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar: vkl.vliegbasis.volkel@mindef.nl of volg ons op Twitteraccount: @vlbVolkel

Zaterdag 19 december Volkels Gelukmomentje

0

Zaterdag 19 december a.s. zullen er van 14.00 – 2.00 uur leuke en ludieke acties gehouden worden in het teken van ‘Volkels geluksmomentje’. Een initiatief van een aantal Volkelse ondernemers en Vrienden van d’n Tap.

Voor veel mensen is het dit jaar een moeilijke en eenzame tijd. Zij willen de mensen graag een hart onder de riem steken, door middel van een ‘Volkels geluksmomentje’.

In samenwerking met radio Corona 99.1 FM gaan ze de actie Serious Request houden. Luisteraars kunnen een plaatje aanvragen voor geld. Ook kunnen ze een wens indienen voor een ander waarvan zij denken dat diegene iets extra’s verdiend. Eventueel is de actie ook via livestream te volgen.

Er kunnen plaatjes aangevraagd worden, maar er kan ook een vrije bijdrage geschonken worden op rek.nr NL67 RABO 0154 9010 59 ten name van M Pittens onder vermelding van ‘Volkels geluksmomentje’.

Het geld dat wordt opgehaald zal volledig worden gebruikt om de wensen te vervullen. Mocht er meer opgehaald worden dan nodig, dan zal dit alles ten goede komen aan Volkelse goede doelen.

Nadere info volgt, maar zijn er reeds vragen dan kunt u terecht bij info@cafeduntap.nl

Nieuw in Volkel! Online sieraden en (woon)accessoires

0

Mijn naam is Sophie Taminiau en ik woon in de Rudigerstraat 26, hier in Volkel! Ik ben vorig jaar met mijn (online) sieraden en (woon)accessoires winkel via Instagram gestart. Hier vindt u de link naar de Instagrampagina: https://www.instagram.com/letshaveit_/?hl=nl. Afgelopen week heb ik mijn eigen webshop gelanceerd waarop geïnteresseerden kunnen kijken en natuurlijk een bestelling kunnen plaatsen.

De link naar mijn website is: www.letshaveit.nl
Ik heb een aantal foto’s toegevoegd ter inspiratie. Dit zijn allemaal items die ik verkoop op mijn website.

Met vriendelijke groet,
Sophie Taminiau

Uitnodiging webinar over resultaten Omgevingsstudie N605

0

Uitnodiging

Webinar over resultaten Omgevingsstudie N605

Wat? Online presentatie van de resultaten van de Omgevingsstudie N605 tot nu toe
Wanneer? Woensdag 25 november 2020 van 20.00 tot 21.30 uur
Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is
Hoe meedoen? I.v.m. corona vindt het webinar online plaats. U kunt het volgen via: https://procap.webinargeek.com/omgevingsstudie-n605. Let op: u moet zich vooraf  aanmelden voordat u kunt deelnemen aan dit webinar. Daarbij wordt gevraagd naar uw naam, straatnaam en e-mailadres. Uw e-mailadres gebruiken we alleen als u ons tijdens het webinar een vraag wilt stellen. Dat kunt u doen via de chatfunctie. U ontvangt dan zo snel mogelijk na het webinar via e-mail een antwoord. We leggen u uit hoe het werkt bij aanvang van het webinar.

Programma (onder voorbehoud):

20.00  Praktische uitleg over deelnemen aan een webinar

20.05  Opening door wethouder Franko van Lankvelt

20.15  Toelichting op de resultaten van de omgevingsstudie door projectleider Theo Heida van Procap

20.30  Toelichting op het proces van de omgevingsstudie (welke stappen zijn gezet?) door projectleider Theo Heida van Procap

21.00  Toelichting van de klankbordgroep op hun eigen advies 

21.30  Einde

Als u niet kunt deelnemen aan het webinar Het webinar wordt ook opgenomen. De link naar deze opname plaatsen we zo snel mogelijk na de 25e op www.uden.nl/inwoners/projecten/n605/. Ook brengen we alle deelnemers via e-mail op de hoogte zodra de link beschikbaar is.

Vanaf maandag 30 november 2020 vindt u de opname van het webinar én een schriftelijke toelichting op de studie ook op: https://volkel.inbeeld.app/

U kunt op deze site dan ook vragen stellen en een reactie achterlaten.

Jachtvliegtuigen Koninklijke Luchtmacht gaan weer avondvliegen

0
Rotterdam, 21 december 2012 Met een ondertekening wordt de F16 Quick Reaction Force samenwerking tussen Nederland, Belgie en Luxemburg bezegeld.

Jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht gaan vanaf maandag 2 november ook weer in de avonduren vliegen. In de weken 45, 46, 47, 48, 49 en 50 wordt er van maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk 22.30 uur. Op vrijdag vinden de vluchten alleen overdag plaats.

De daadwerkelijke inzet van de vliegtuigen tijdens missies vindt voornamelijk plaats bij duisternis. Speciaal voor het vliegen bij duisternis heeft de vlieger de beschikking over sensoren en geavanceerde nachtzichtapparatuur, de zogenaamde Night Vision Goggles (NVG). Door deze NVG’s ziet de vlieger alles in groentinten en daarbij is het zicht ook nog eens beperkt, alsof hij door twee kokers kijkt. Het trainen is daarom pas zinvol als het volledig donker is.

Oefengebied
Het vliegen vindt veelal plaats boven zee, maar het is ook noodzakelijk om tijdens duisternis boven land te vliegen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de militaire vlieggebieden boven Friesland, Drenthe, Overijssel en Brabant.

De bemanningen van transportvliegtuigen en helikopters trainen overigens het gehele jaar door in de avonduren. Wilt u meer weten over vliegbewegingen? Kijk dan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Heeft u een vraag of ervaart u hinder van de vluchten dan kunt u dit kenbaar maken vialuchtmacht.nl/geluidshinder

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Als je een website bezoekt, kan deze informatie opslaan of ontvangen van je webbrowser, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier je persoonlijke Cookie Instellingen.

Deze cookies zijn nodig voor functioneren van de website en kunnen niet worden uitgezet.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services