Home Blog

Jan en Maria van Sleeuwen nieuw Boerenbruidspaar van Volkel

0

Jan en Maria van Sleeuwen zijn het nieuwe Boerenbruidspaar van Pieperland. Dit werd afgelopen zaterdag in de Pieperploats in Volkel bekendgemaakt.

Jan en Maria van Sleeuwen wonen op ‘t Schadron. Ze stellen zichzelf voor.

“Op de dag dat ons 4e kleinkind werd geboren zaten we s ‘avonds nog efkes lekker buiten toen Jan een raar geheimzinnig telefoontje kreeg! Of wij boerenbruidspaar wilde worre. Nou dan witte zo gauw nie wa ge er mi an moet. Maar nadat we het er een week over hebben gehad vinden we het toch wel een hele eer om hier voor uitgekozen te worden en hebben dus ja gezegd. Jan is geboren op den achterste Hoenderbosch en is une zoon van Helm en Martina van Sleeuwen de Groot, den derde uit een gezin van 9 waarvan 6 broers en 2 zussen. In het dagelijks leven werk ik als metselaar en meestal heb ik werk in en rondom Volkel. bMaria is geboren en getogen op ‘t  Schadron in het hoog huis zo as ze da vroeger noemde! Ben een dochter van Frans en Anna Verwegen van de Wetering en de 8e ook uit een gezin van 9, waarvan 7 broers en 1 zus. Ik werk bij Timmers in Uden en doe ook nog wa naaiwerk voor une winkel hier in Volkel. Jan is hier 34 jaar geleden komen wonen en samen hebben wij 4 keinder, Willem, Anne, Niek en Loes. Willem woont in Volkel en is getrouwd met Mandy en samen hebben ze een dochter Bo. bAnne woont samen met Harm in Boekel en hebben 3 kiendjes, Suus, Loek en Mees.b Niek heeft verkering met Eleona en Loes met Maarten en die wonen ook nog allebei thuis. bSamen genieten we volop van onze kleinkinderen. Jan zijn grote hobby is toch wel het volleyballen en dan op donderdag avond in Volkel,  en dan vooral daarna nog efkes een bierke drinken met zijn maatjes. Maria gaat met regelmaat in Zeeland naar de sportschool, en een flinke wandeling maken samen met mijn wandelmaatje Erna. bWe kennen elkaar nou al bekant 38 jaar dus wordt het toch eens tijd om een keer te goan trouwen! Samen met onze familie, de buurt, vrienden en iedereen die van feesten houdt willen wij er een gruwelijke skon bruiloft van maken, en dat we er met zijn allen enen goeie borrel op kunnen vatte! bWij hebben er in ieder geval heel veul zin in!”

Boerenbruiloft
Op maandag 24 februari vindt te trouwerij plaats. Voor de koffietafel zijn een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar bij T & W bouw, aan de Nieuwe Udenseweg 6. Bestellen kan via 0413 27 21 49 of Sander Dortmans via 06 22 80 38 98. Volwassenen betalen 8 euro, kaartjes voor kinderen kosten 2,50 euro. Voor de huwelijksvoltrekking die rond 13.30 uur start zijn geen kaarten nodig. Heel Volkel is uitgenodigd om hier getuige van te zijn.  Dan volgt de grote receptie, waarbij iedereen uitgenodigd is. Na afloop van de receptie volgt de feestavond

Boerenzeskamp
Naast de onthulling van het Boerenbruidspaar werd er afgelopen zaterdag ook een boerenzeskamp georganiseerd, waar 21 teams streden om de felbegeerde wisseltrofee en de bijbehorende prijzen, waaronder vaten bier en fris. De eerste 3 prijs winnaars zijn:
1            Ut gefrot
2            De hedde wellus
3            ‘t Gepof

Campagne glasvezel in het buitengebied van start

0

Het buitengebied van de gemeente Uden krijgt de mogelijkheid om in te schrijven voor een gratis aansluiting op het open glasvezelnetwerk van Digitale Stad. Wij zijn 13 oktober 2020 van start gegaan met de vraagbundelingscampagne. De doelstelling is dat minimaal 60% van de adressen in het buitengebied zich inschrijft voor een gratis aansluiting en de toezegging doet om binnen 2 maanden na oplevering van de aansluiting een abonnement af te sluiten bij een provider van uw keuze.

Het is voor de bewoners van het buitengebied van Uden de uitgelezen kans om aangesloten te worden op het open glasvezelnetwerk van Nederland. Wij informeren u via onze website en per post over de mogelijkheden van glasvezel. U kunt zich vanaf dit moment via deze website inschrijven voor een glasvezelaansluiting.

In Uden werken wij samen met een aantal lokale ambassadeurs die u graag uitleggen waarom u deze kans niet moet laten lopen. Neem gerust contact op met één van de ambassadeurs.

Volkel – Jan Verbruggen (jhmverbruggen@outlook.com)
Volkel – Marc Isphording (marcisphording@planet.nl; M. 06-48482813)

Kijk voor meer informatie of om in te schrijven op: https://www.digitale-stad.nl/regio/uden/ 

CV “De Piepers” gaat aangepaste carnaval in met de bekende hoogheden

Voor de Volkelnaren gaat het komende carnavalsseizoen 2020/2021 aangepast gevierd worden met de 2 zelfde carnavalshoogheden als vorig jaar; PrinsWilliam d’n Twidde en zijn vrouw Yvette en Boerenbruidspaar Jan van Helm van Hannes Doane & Maria van Frans van Peer Doandelen. ‘We gunnen elk prinsenpaar enboerenbruidspaar een fantastisch en compleet carnavalsseizoen bij ons in Pieperland. Dat kunnen we onze nieuwe Hoogheden dit jaar helaas niet bieden’, geeftcarnavalsvereniging “De Piepers” uit Volkel aan op de eigen website.

“Wij willen deze carnavalshoogheden een volwaardig carnavalsseizoen kunnen bieden,”vertelt Jan van Doren. Hij is voorzitter van Carnavalsvereniging “De Piepers” Volkel. “Hetwas een moeilijk besluit, maar het is unaniem mede besloten door alle commissies van CV“De Piepers”. Des te mooier is het dan ook dat de hoogheden van vorig jaar meteen er voor in waren om een jaar langer te volbrengen als Prinsenpaar en Boerenbruidspaar.

De vele activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd door CV “De Piepers”, brengen de nodige voorbereidingen en contractuele afspraken met zich mee. “We gaan bekijken wat er dit jaar nog wel mogelijk is met carnaval” aldus voorzitter Jan van Doren. “Het zal een zeeraangepast seizoen worden met minimale mogelijkheden”.

Wel een nieuw jeugdpaar

“Maar er komt wel een nieuw jeugdpaar dit seizoen” geeft John van der Locht, voorzitter van de S.O.S. (onderdeel van Stichting Jeugdbelangen Volkel) aan. “De richtlijnen van het RIVM bieden gelukkig meer ruimte voor jeugdactiviteiten. We nemen de RIVM regels in acht, stemmen daar alles op af en gaan voor het mogelijke en het verantwoordelijke wat kan opdat moment”.

Gemaakte keuzes

CV “De Piepers” zal kijken naar de mogelijkheden verderop in het seizoen. “We hebbenafgelopen jaar geen jubileumfeest kunnen geven en zullen deze nu ook niet meer inplannen”vervolgt voorzitter Jan van Doren. “Wel kijken we naar mogelijkheden om toch met een juiste kwinkslag iets te doen tijdens en rond carnaval. Binnenkort hebben we een evaluatie met de gemeente over wat en hoe iets te organiseren rondom carnaval. Alles wat we organiseren zal juist geëvalueerd en afgestemd worden met de gemeente, mede met het oog rondom deRIVM regels en de voortdurende bijstellingen daarvan”.

Een uitzondering is de jaarlijkse carnavals Pieperkrant. De krantencommissie gaat een versie van de Pieperkrant maken en gaan bekijken welke kwinkslag ze daar aan zullen geven. Daaraan gekoppeld zal ook een 55-jarig jubileum museum worden ingericht. Vele anekdotes over de 55 mooie carnavals jaren zullen daar aan de orde komen en de voorbereiding daarvan laat al mooie ontwikkelingen zien.

Het bestuur heeft aangegeven dat een aantal activiteiten dit jaar in ieder geval geen doorgang kunnen vinden. Zo wordt er geen Boerenzeskamp gehouden en er worden geen Eigenheimerzittingen georganiseerd, komt er geen optocht zoals we die kennen en er wordt geen nieuw boerenbruidspaar en prinsenpaar gekozen. Dus ook geen huwelijksvoltrekking tijdens carnavalsmaandag of een prinsenonthulling in januari. Ook de recepties naar bevriende carnavalsclubs komen allemaal te vervallen. Vele van deze verenigingen maken nu al melding van afstel en uitstel. Dit zijn begrijpelijke en wijze keuzes waar CV “De Piepers“ volledig achter staat. “In deze tijd van onzekerheden en gezondheidsrisico’s voor ons allen, moet je geen enkel risico aangaan als club” sluit de voorzitter mee af.

Blijf op de hoogte

Alle informatie omtrent het komende carnavalsseizoen van CV “De Piepers” zal zo snel engoed mogelijk gecommuniceerd worden via onze website www.cv-depiepersvolkel.nl.

Volkel komt tekort tegen Prinses Irene en verliest in eigen huis met 1-3

Volkel is er niet in geslaagd om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Op een stil en bijna leeg de Eeuwsels, met enkele Volkel getrouwen op afstand toekijkend vanaf het pad naast de accommodatie, was de formatie uit Nistelrode net iets beter en won het de wedstrijd met 1-3.

Het eerste wapenfeit was voor Volkel toen Justin Damen zijn schotje in de handen van Prinses Irene goalie Matthijs Pluk zag belanden. In de 10e minuut kwam Prinses Irene op voorsprong. Gijs van Erp stoomde op naar het Volkel doel en zag zijn harde schot buiten bereik van Volkel doelman Tom v/d Burgt op de paal ketsen, waarna de alerte Tim v/d Heijden de bal simpel kon binnen lopen: 0-1. Volkel was even van slag en kreeg bijna de 0-2 om de oren. Tim v/d Heijden mikte echter met zijn hoofd naast. In de 25e minuut kwam Volkel langszij via een prima staaltje voetbal. Rick van Hinthum vond Bram v/d Locht die met een hakje Job van Oort bediende. Die schoof de bal langs de Prinses Irene doelman: 1-1. Lang stond die stand niet op het bord, want 5 minuten na de gelijkmaker was het alweer 1-2. Aaron v/d Rijt werd diep gestoken en omspeelde Tom v/d Burgt om daarna simpel de 1-2 aan te tekenen. Vlak voor rust nog een goede mogelijkheid voor Prinses Irene, maar Tim v/d Brand mikte naast. Even later aan de andere kant nog een vrije bal van Job van Oort die net over het doel van Prinses Irene vloog. Rust: 1-2.

Na de thee startte Volkel goed en zag het Job van Oort rakelings naast schieten na slecht uitverdedigen van Prinses Irene. Een minuut daarna was het aan de andere kant bijna raak, maar een goed oplettende Tom v/d Burgt voorkwam met zijn voeten een doelpunt van Koen Pittens. Bodie Jilesen werd door Volkel als verse kracht ingebracht voor Niels van Oort, maar tot echt grote kansen kwam Volkel niet. Prinses Irene bleef dreigend en bij een snelle uitval in de 80e minuut raakte Aaron v/d Rijt de paal, waarna Tom v/d Burgt de bal makkelijk kon oppakken. Scheidsrechter Briene had echter iets gehoord van een Volkel speler in het strafschopgebied van Volkel en bestrafte diens commentaar met een indirecte vrije trap op 10 meter van het doel van Volkel. Aanvoerder Tim v/d Brand wist wel raad met dit buitenkansje en knalde de bal na een tikkie breed hard tegen de touwen: 1-3. Met Bart v/d Kandelaar en Koen Hoefnagel als wissels voor Bart Teeuwen en Robin van Cuijk probeerde Volkel het nog wel en zag het een schot van Bart v/d Kandelaar over gaan. Verder dan dit kwam Volkel niet en zo verloor het dus van Prinses Irene. Volgende week, indien de seinen op groen staan, naar Vught voor de uitwedstrijd tegen Real Lunet.

T SCHAPENVOLK VAN DE MAASHORST

Zaterdag 03-10-2020 is er weer een open schaapskooi op Landgoed Nabbegat, georganiseerd door het Schapenvolk van de Maashorst.

In de landelijke omgeving van Landerd ligt het mooie Landgoed Nabbegat van Wim en Joke Jans, Nabbegat 9 5411RM Zeeland.

Sinds enige tijd wordt de schaapskooi van het landgoed de eerste zaterdag van de maand gebruikt voor activiteiten die met schapen en wol te maken hebben. Deze activiteiten worden georganiseerd door Landschapsbegrazing het Nabbegat, van Wim en Joke en de vrouwen van stichting Wild van Maashorstwol. Zij werken samen als het Schapenvolk van de Maashorst om het gebruik van schapenwol, de begrazing en het lamsvlees te promoten.

Zo ook weer aanstaande zaterdag 3 oktober.

De schaapskooi is geopend van 10.00/12.00 uur voor bezoekers die binnen komen lopen.
Wil je de dag sportief beginnen? Wandel dan met herder Wim Jans mee over het Landgoed tijdens de excursie wandeling. Zorg dat je om 9.00 uur bij de ingang van de schaapskooi klaar staat. De kosten voor deelname aan de wandeling zijn € 5,00 p.p. contant te betalen.
Wil je een mooie ronde vaas vilten van de gekaarde wol van het Kempisch heideschaap met accenten van het Zwartbles schaap dan is het noodzakelijk om je van te voren aan te melden viawildvanmaashorstwol@gmail.comDe kosten voor deze workshop zijn €39,95 p.p.betaling per factuur vooraf te betalen. Incl. koffie en thee. De workshop is van 9.00/11.00 uur in de schaapskooi.

Tijdens de open schaapskooi zijn spinsters uit de omgeving welkom om met elkaar te komen spinnen. Deze activiteit is gratis en men hoeft zich niet vooraf aan te melden.
Tussen 10.00/12.00 uur kunt u de heerlijkste stukjes lamsvlees uit de diepvries van het landgoed kopen en de vilt- en spinvachten voor de verkoop worden ook klaar gezet.

Wij ontvangen graag bezoekers in de schaapskooi, we vragen u wel om de regels van het RIVM te volgen.

Tot zaterdag 3 oktober,
het Schapenvolk van de Maashorst www.facebook.com/schapenvolkvandemaashorst

Opening KinderzwerfboekStation Volkel-West Alle kinderen moeten kunnen lezen!

Bij Praktijk voor Remedial Teaching Volkel wordt een KinderzwerfboekStation geopend op de Nationale Kinderzwerfboekdag, woensdag 30 september 2020. Vanaf deze dag kunnen de kinderen uit de omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek, een initatief van Nationaal Kinderfonds, stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

Kinderzwerfboek vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Volkel-West kinderen op om op woensdag 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!

Tussen 14.00 – 16.00 uur zijn er verschillende activiteiten te doen en zal de StationsChef aanwezig zijn met limonade en wat lekkers.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nlAdres: KinderzwerfboekStation Volkel-West, Beekvloed 47, Volkel

Word onderdeel van de tentoonstelling ‘Maria van het Nieuwe Normaal’ Deel jouw persoonlijke corona-verhaal

De coronacrisis heeft Uden en omgeving helemaal op zijn kop gezet. Nu langzamerhand het ‘normale’ leven weer op gang komt, organiseren Bernhoven, Brabantzorg, Kunst&Co, Museum Krona en diverse Udense, culturele instellingen het project ‘Maria van het Nieuwe Normaal: troost in Uden onder Corona’: dé plek waar alle Udenaren hun verhalen en herinneringen over de coronaperiode kunnen delen. Zo wordt er van 17 oktober tot en met 6 december een tentoonstelling in Museum Krona georganiseerd over het verhaal van Uden en haar inwoners, in tijden van corona. Wij hebben hiervoor van 23 september tot 17 oktober jouw hulp nodig!

Iedereen heeft ze wel: voorwerpen die bepaalde gevoelens en herinneringen oproepen. Voor de tentoonstelling ‘Maria van het Nieuwe Normaal’ is de projectgroep op zoek naar mensen die hun meest dierbare voorwerp dat hen herinnert aan de corona-periode, willen uitlenen, alsook het bijbehorende verhaal willen delen. Met deze uiteenlopende, ingezamelde voorwerpen worden gevoelens, verhalen, bestaande en nieuwe initiatieven in beeld gebracht en gebundeld in de tentoonstelling.

Gezocht: voorwerpen met een betekenis

Vrijwel iedereen heeft afgelopen periode in een of andere vorm een verlies geleden. Een enkeling heeft er prettige herinneringen aan. Juist naar deze voorwerpen die de diversiteit weerspiegelen zijn wij op zoek. Het mogen dus voorwerpen zijn die aan dierbaren herinneren of juist aan de periode van isolement, stilstand, rust of solidariteit. Een hoed, een muziekinstrument, een sieraad, een kopje of een auto. Een voorwerp, dus geen huisdier of foto, waaraan een mooi, persoonlijk verhaal kleeft. Een verhaal dat verteld moet worden. Zo ontstaat er een aangrijpende tentoonstelling over Uden in tijden van corona; door en van inwoners uit Uden en omgeving. Een indrukwekkend eerbetoon aan iedereen die geraakt is.

Denk met ons mee wat de tentoonstelling nodig heeft en meld je aan

Om mee te kunnen doen, vragen wij je jouw voorwerp aan ons uit te lenen tot en met 6 december en het bijbehorend verhaal in maximaal 250 woorden op papier te zetten. Alle voorwerpen en verhalen krijgen een plekje in de tentoonstelling tussen het originele beeld van ‘Onze Lieve Vrouw ter Linde’ en haar pia vota, de indrukwekkende fotoserie van medewerkers van Bernhoven, de reizende dagboeken en een impressie van allerlei hartverwarmende initiatieven door Brabantzorg. Van een selectie van al deze herinneringen worden videoportretten gemaakt en weer anderen zullen opgenomen worden in een speciaal uit te geven bundel, waarin het voor Uden zo uitzonderlijke jaar wordt vastgelegd. Zodat de herinnering blijft. Heb jij een voorwerp met verhaal dat niet mag ontbreken in de tentoonstelling? Het aanmeldformulier is te downloaden via www.museumkrona.nl of verkrijgbaar op de inzamellocaties.

Inzamellocaties bij jou in de buurt

Van 23 september tot en met 31 oktober kunnen voorwerpen ingeleverd worden bij Muzerijk, Brabantzorg locatie Sint Jan en locatie Sint Antonius (Volkel) en Museum Krona. Wil je weten wanneer je bij deze locaties terecht kunt, kijk dan op www.museumkrona.nl.

page1image26664page1image26824

page2image400

En er is meer …

Naast de tentoonstelling, die start op zaterdag 17 oktober, wordt er ook op andere manieren stilgestaan bij het ‘nieuwe normaal’. Zo organiseert Bibliotheek Uden in september en oktober schrijfworkshops om Udenaren te helpen woorden te geven aan hun gevoelens. Ook gaan we op onderzoek uit hoe en waar jongeren troost vinden. Samen met hen ontwikkelt Kunst & Co een equivalent van Maria, Moeder van Troost. Bij sommigen beter bekend als Onze Lieve Vrouw ter Linde. Een eeuwenoude traditie van Uden, verbonden met gedenken, met troost en steun in tijden van nood, die zo in een nieuw jasje wordt gestoken.

Het project is een initiatief van de Gemeente Uden, Stichting kapelgemeenschap, Brabantzorg, Bernhoven, Kunst&Co, Bibliotheek Uden, Museum Krona, stichting Compass Uden, Theater Markant en initiatiefnemers Reizende dagboeken. Doet u ook mee? Kijk voor meer informatie op www.museumkrona.nl.

Vliegbasis Volkel standby voor QRA Benelux

0

Van donderdag 10 september t/m 24 september en van 19 november t/m 14 januari 2021 neemt vliegbasis Volkel de taak voor de bescherming van het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg over. Deze taak wordt gezamenlijk en afwisselend uitgevoerd door Nederland en België.

Eén van de taken van de Koninklijke Luchtmacht is adequaat reageren op schendingen van het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg. Er staan permanent twee F-16 jachtvliegtuigen met een korte waarschuwingstijd paraat. Nederland en België leveren bij toerbeurt QRA- jachtvliegcapaciteit. Dat gebeurt vanaf de vliegbases Volkel en Leeuwarden en de Belgische vliegbases Kleine-Brogel en Florennes.

De QRA kan binnen enkele minuten opstijgen om een ongeïdentificeerd toestel te onderscheppen. Deze taak wordt in Nederland onder controle van het Air Operations Control Station (AOCS NM) in Nieuw Milligen uitgevoerd. Deze eenheid monitort 24/7 het Nederlandse luchtruim en maakt hierbij gebruik van militaire radars. Wanneer de gevechtsleiding van het AOCS opmerkt dat een vliegtuig het Nederlandse luchtruim binnenvliegt zonder toestemming of ongezien het luchtruim wil betreden, worden de F-16’s van de QRA gealarmeerd om op te stijgen en het toestel te onderscheppen. In België gebeurt dit onder verantwoordelijkheid van het Control and Reporting Centre (CRC) in Glons. De luchtgevechtsleiding binnen Europa werkt nauw samen op het moment dat ongeïdentificeerde vliegtuigen naar een luchtruim van een naburig land dreigen te vliegen, zodat tijdig kan worden ingespeeld op een mogelijk naderende dreiging.

Voor meer informatie over de QRA, zie https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2016/12/21/1-benelux-1- luchtruimbewaking.
Wilt u meer weten over vliegbewegingen, ziehttp://www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Eventuele klachten kunnen worden ingediend viahttp://www.luchtmacht.nl/geluidshinder

Laatste stand van zaken Omgevingsstudie N605

0

Resultaten studie: medio oktober

Begin juli lieten we weten dat we in september de resultaten van de omgevingsstudie N605 zouden kunnen delen. We zijn nu beland op grofweg tachtig procent van de studie en de meeste puzzelstukjes vallen op hun plaats. Het plaatje is echter nog niet helemaal compleet: sommige laatste puzzelstukjes blijken lastiger dan voorzien. Zo vergen de afronding van de technische onderzoeken en het komen tot een integrale beoordeling van de oplossingsrichtingen wat meer tijd.

De afronding van de technische onderzoeken heeft in de zomerperiode enige vertraging opgelopen bij het ingenieursbureau. De onderzoeken worden echter op dit moment afgerond en beoordeeld. Daarnaast kost het zorgvuldig beoordelen van de oplossingsrichtingen door zowel de ambtelijke pro- jectgroep als de klankbordgroep meer tijd dan eerder gedacht. Tot slot kost het meer tijd om naast de effecten op leefbaarheid nu, de effecten op de toekomstige ontwikkeling van Volkel goed in beeld te krijgen.

Zodra deze stappen gereed zijn, zullen we de resultaten van de integrale beoordeling met u delen. U kunt dan zelf beoordelen welke oplossingsrichting het meeste bijdraagt aan een leefbaar en toekomst- bestendig Volkel. We verwachten nu dat we medio oktober zover zijn. We zullen er dan voor zorgen dat u de resultaten van de studie in ieder geval online kunt beoordelen. De ambitie is om ook een fysieke bijeenkomst te organiseren, wanneer dit op een veilige manier plaats kan vinden. De precieze aanpak is echter afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM op dat moment.

Hoe verder na raadpleging?

Ervan uitgaande dat u in oktober de resultaten heeft kunnen beoordelen, wordt mede op basis van uw reacties een voorkeursvariant uitgewerkt. Op dat moment zal ook preciezer gekeken worden naar de inpassing (bijvoorbeeld: hoe komen de fietsroutes te liggen?) en kunnen we ook in gesprek met direct betrokkenen. De voorkeursvariant wordt vervolgens ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeente Uden en de provincie Noord-Brabant. Na het besluit wordt dan een vervolgtraject opgestart om de daadwerkelijke realisatie van de gekozen oplossing voor te bereiden.

Voor vragen over de omgevingsstudie kunt u contact opnemen met de gemeente via

n605volkel@uden.nl

page1image19456

page2image392

Planning

2020

2021

september

oktober

november-december

februari

Afronding onder- zoeken

Beoordeling resultaten

Delen resultaten en raadpleging omgeving

Uitwerking voorkeurs- variant

Voorbereiding besluit- vorming

Besluitvorming

Vrijdag 11 september t/m maandag 14 september Kermis Volkel

De gemeente Uden heeft 1 september 2020 besloten de Volkelse kermis te laten doorgaan, uiteraard onder voorbehoud dat er geen aanscherping komt van de richtlijnen rondom corona. Goed nieuws voor het dorp, dat er toch een kermis zal worden georganiseerd. Het zal wel anders zijn dit jaar. Zo is het kermisterrein rondom afgezet met hekken, zijn er vaste looproutes, ingangen, uitgangen etc. en zal er bewaking zijn om de regels van het RIVM te handhaven. De gemeente nodigt alle Volkelse mensen uit om te komen genieten van de kermis, maar hoopt dat mensen dit wel zo verspreid mogelijk over de verschillende kermisdagen willen doen!

De openingstijden van de kermis zijn dit jaar:
VRIJDAG van 18.00-23.00 uur
ZATERDAG van 14.00-23.00 uur
ZONDAG van 14.00-22.00 uur
MAANDAG van 14.00-22.00 uur

De OndernemersVereniging Volkel (OVV) organiseert al jaren samen met de gemeente de Volkelse kermis, o.a. met een officiële opening, loterijen, een kindermiddag en ouderenmiddag. Dit jaar zijn er echter GEEN activiteiten op het kermisterrein. Wel worden er voor de kinderen en ouderen van Volkel attenties beschikbaar gesteld door de ondernemers van Volkel, dit betekent:

 • Er is dit jaar wederom een kleurplatenwedstrijd voor de basisschoolkinderen van groep 1 t/m 8, hiervoor worden op school kleurplaten uitgereikt, welke de GEHELE kermis 2020 in te leveren zijn tegen een gratis ritje naar keuze; Prijsuitreiking van de kleurplaten, zal na de kermis zijn en kenbaar worden gemaakt op www.volkel.nl;
 • Kinderen van groep 1 t/m 8 van basisschool De Vlieger ontvangen op school 4 muntjes, welke gebruikt kunnen worden tijdens kermis 2020;
 • Volkelse kinderen die buiten Volkel op een basisschool zitten kunnen ook in aanmerking komen voor deelname aan de kleurplatenwedstrijd en de kermismunten, gevraagd wordt jezelf hiervoor kenbaar te maken via info@volkel.nl, op je thuisadres worden dan zaken bezorgd;
 • Voor de Volkelse jeugd van 12 t/m 16 jaar zijn munten verkrijgbaar op vrijdag 11 september 2020 tussen 18.00-19.30 uur bij de kiosk op het Schakelplein. Deze jeugd dient zelf te komen en wordt geregistreerd, munten kunnen niet door anderen worden opgehaald!
 • Muntjes vertegenwoordigen een waarde van € 1,50 per stuk en zijn de  GEHELE kermis 2020 in te leveren bij de kermisattracties, munten zijn niet inwisselbaar voor geld en er wordt geen wisselgeld gegeven;
 • Onze Volkelse bewoners van de Capellerhof en Pastorie worden verwend met oliebollen. Verder zal de OVV een bijdrage doen in een toekomstige activiteit voor de Volkelse ouderen, dit ter vervanging van de ouderenmiddag.

Wij wensen iedereen een gezellige Volkelse kermis 2020

Historisch plaatjesverzamelboek over Uden-Volkel-Odiliapeel

0

Als het aan de Heemkundekring Uden ligt komen er binnenkort dranghekken voor de supermarkt. Niet voor wuppies of voetbalplaatjes, maar voor de plaatjes die horen bij het historische plaatjesboek Mooi Uden, Volkel en Odiliapeel.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Als je een website bezoekt, kan deze informatie opslaan of ontvangen van je webbrowser, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier je persoonlijke Cookie Instellingen.

Deze cookies zijn nodig voor functioneren van de website en kunnen niet worden uitgezet.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services