Ondernemen en fietsen ideale combinatie voor Van den Brand

De dagen van topsporters zien er over het algemeen als volgt uit: goed slapen, stevig ontbijten, trainen, rusten en vaak nog een keer trainen. Hoe anders is de dagindeling van Twan van den Brand. De Volkelse beroepsrenner van Destil-Piels runt sinds drie jaar samen met zijn broertje Roy zijn eigen bouwbedrijf.

Tussen zijn werkzaamheden door springt hij regelmatig op zijn fiets om anderhalf uur later weer plaats te nemen achter zijn bureau. ,,Ik heb het allebei nodig”, zegt Van den Brand, die vorige week voor eigen publiek de Ronde van Uden won. ,,Ik heb me een tijdje volledig gericht op het fietsen. Dat had niet het gewenste resultaat. Ik merkte dat mijn wereldje te klein werd. Ik ben altijd iemand geweest die er iets langs moet doen.”

Werkvoorbereider
Zelf is hij als werkvoorbereider hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op kantoor. Zijn broer ontfermt zich over de bouwplaats. Het voordeel voor de wielrenner: op kantoor kan hij na een val of met een blessure de meeste werkzaamheden blijven doen. Op de bouw zou dat anders zijn.

Voor Van den Brand is topsport ondernemen en andersom. ,,Het doorzettingsvermogen dat ik als topsporter nodig heb, komt mij bij het ondernemen goed van pas. Ik heb een aantal lelijke blessures gehad waarvan ik sterk ben teruggekomen. Ook in het bedrijfsleven krijg je met ups en downs te maken. Je moet continu weer nieuwe doelen stellen.”

Bron: bd.nl