OVV Nieuwsbrief

 
Ondernemersvereniging Volkel
Nieuwsbrief
November 2013

 

Bedrijfsbezoek Billy Bird Park Hemelrijk

 
Met het oog op 2014 werden rond de zomer contacten gelegd met Ton Derks van Billy Bird park Hemelrijk voor een toekomstig bedrijfsbezoek. Ton was gelijk enthousiast en vroeg on s dit jaar nog te komen en zo stonden we op donderdag 3 oktober 2013 om 18.00 met zo’n 75 ondernemers aan de koffie op het buitenterras van Hemelrijk. Een mooie nazomeravond met een prachtig uitzicht over de grote waterplas en de verschillende attracties die het park te bieden heeft.
De meeste ondernemers waren al wel ooit op Hemelrijk geweest, maar een grote groep heeft de veranderingen van de laatste 10 jaren niet meer gevolgd. Daarom was het extra leuk om eens rustig rond te kunnen kijken op het park. Na de ontvangst met koffie namen eigenaren Ton en Gerrie Derks ieder een groep mensen mee op pad over hun park. De “hemelaya” werd beklommen en gaf een prachtig uitzicht over Volkel en de regio. In de verte was zelfs het provinciehuis te zien. Daarna konden de liefhebbers op de “splash”. Met een bootje over water van een grote glijbaan.
 
De avond werd afgesloten met een gezellige avond op het park Hemelrijk. Tijdens deze avond werd ook het terugkerende ondernemersspel gespeeld. Dit keer in stijl van de locatie. De ondernemers werd gevraagd een touwladder te beklimmen om een bel te laten klinken. Na een moeilijke start kwamen enkele ondernemers tot een spectaculaire tijd. De winnaar werd uiteindelijk Mark Wassenberg, die de wisseltrofee mee naar huis mocht nemen.
 
Een erg leuk en verrassend bedrijfsbezoek, waar het enthousiasme van Ton en Gerrie Derks zeker aan bijgedragen heeft. Het bestuur van de OVV wil Gerrie en Ton dan ook hartelijk danken voor hun ontvangst en hen veel succes wensen met hun ondernemingen.
 

 


Bedrijfsbezoek van den Heuvel Logestiek B.V.
Begin maart 2013 heeft het bestuur contact gelegd met Maurik van den Heuvel met de vraag voor een bedrijfsbezoek bij Van den Heuvel Logistiek in Uden. Direct is hier heel positief op gereageerd door Maurik van den Heuvel. Hij vond het een leuk idee om de Volkelse ondernemers te ontvangen en rond te leiden in zijn bedrijf.  Van den Heuvel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot transport- en logistiekbedrijf in de Benelux. Tegenwoordig is het bedrijf gevestigd aan de Erfstraat op het industrieterrein in Uden, maar het bedrijf is natuurlijk ontstaan aan de Antoniusstraat in Volkel. In 2012 is Van den Heuvel Logistiek genomineerd geweest door FD Gazellen Awards. Op 6 april 2013 hebben ze nog een ondernemerspluim in ontvangst mogen nemen tijdens het ondernemersfeest Cirque des Affaires in Uden. Kortom voldoende reden voor een bedrijfsbezoek.
Groot was het enthousiasme over dit bedrijfsbezoek gezien de vele aanmeldingen vanuit onze leden. Maar liefst 85 aanmeldingen kwamen binnen, wat ook bij de gastheer Van de Heuvel als een positieve verrassing ontvangen werd. Op 23 mei 2013 was het zover. Hartelijk werden de leden van de OVV ontvangen in de kantine bij Van den Heuvel Logistiek. Jasper Bijnen gaf namens het bedrijf een duidelijke presentatie en daarna werden we in 3 groepen rondgeleid door het bedrijf.  Met een wagenpark van meer dan 100 auto’s, ruim 180 medewerkers, 30.000 m² warehouse etc. behoort Van den Heuvel tot één van de snelst groeiende ondernemingen in de regio, waarbij duurzaamheid en energiezuinigheid hoog in het vaandel staan. Imposant waren de hoog gestapelde pallets met (lege) blikken die opgeslagen stonden in het magazijn om dagelijks vervoerd te worden naar een grote bierbrouwerij in Brabant. Als afsluiting kregen de leden nog een drankje aangeboden van de gastheer Van den Heuvel, waarna het bedrijfsbezoek afgesloten werd. 
 

Niettemin was de avond nog niet voorbij, want aansluitend startte om 21.00 uur het ondernemerscafé bij Het Witte Paard in Volkel. Een heel gezellige avond, waarbij nog flink werd nagepraat over het mooie bedrijfsbezoek. En dat alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Zoals bij ieder ondernemerscafé mag het spel onder de leden niet ontbreken. Dit keer was gekozen voor een korte quiz met een zestal vragen over Van den Heuvel Logistiek. Voor degene die goed opgelet hadden, waren deze vragen eenvoudig in te vullen. Alleen de laatste vraag was een inschattingsvraag. Paul Fleskens had alle vragen goed beantwoord en was hiermee de terechte winnaar van het ondernemersspel. Rond 01.00 uur werd een gezellige en interessante avond afgesloten
 


 


 

Dank u voor uw aandacht,
Bestuur OVV Volkel

OVV Volkel, p/a Antoniusstraat 16, 5408 AN Volkel, www.volkel.nl