‘Sommige modellen waren net op tijd voor hun diploma-uitreiking’

Als model reist Sterre Claus (19) uit Volkel de hele wereld over. Een jaar geleden besloot ze samen met haar vriend Dennis Engels (21) een grote stap te nemen: het oprichten van een modellenbureau, SPACE MODELS.

Milaan, Parijs, Dubai, Tokio en New York; het zijn geen onbekende steden voor Sterre. Op haar veertiende begon ze met modellenwerk en sinds haar 17e werkt ze fulltime internationaal. Het werd nu tijd om haar kennis en ervaring te delen met andere meisjes. Met haar vriend Dennis als fotograaf ging ze de uitdaging aan. “Een jaar geleden begonnen we met het fotograferen van meisjes die graag model zouden willen worden”, vertelt Dennis. “We konden die meisjes wel naar andere modellenbureaus sturen, maar dachten toen: waarom doen we het eigenlijk niet gewoon zelf?”
Sterre: “Toen ik begon met modellenwerk riep ik al dat ik later een modellenbureau wilde beginnen. Doordat ik jong ben gestart, ontdek je wat wel en niet fijne ervaringen zijn. We begeleiden de meisjes met hun voeding- en sportschema, en als ze bijna klaar zijn met school bereiden we ze voor om naar het buitenland te gaan.”

Parijs
De twee hebben het afgelopen jaar in totaal vijf maanden vanuit Milaan gewerkt. Sterre: “In de modesteden zitten de grote modehuizen en dus ook het werk. In Nederland wonen veel potentiële modellen, veel lange meisjes. Het werk is in Milaan, Londen en Parijs maar ook Zuid-Afrika, Istanbul en Barcelona”, aldus Sterre. “We maken in die steden zelf connecties”, vervolgt Dennis. “In plaats van alles via de mail te doen gaan we persoonlijk langs. We stellen ons voor, laten onze modellen zien en kijken waar de interesse ligt. Enkele modellen die nu bij SPACE MODELS aangesloten zijn, liepen begin juli hun eerste show in Parijs tijdens de Paris haute couture fashionweek. Super spannend vertelt Sterre. “Met elf modellen, in de bus naar Parijs om de show te lopen en de volgende dag weer terug te keren. Sommigen waren nét op tijd om hun diploma-uitreiking bij het Udens College mee te maken.”

Bron: kliknieuws.nl