STUK is blij

Stichting Udense kunstenaars (STUK) verwelkomt Frans Geenen als nieuw lid. Frans Geenen woont in Odiliapeel en werkt onder de naam `Just Frans Art. Vanaf heden tot eind april exposeert Frans zijn werk in het Kunsthuis 2 Mondriaanplein 20 in Uden.

Just Frans zal actief schilderend aanwezig zijn in Het Kunsthuis op: zaterdag 24 maart, zondag 25 maart, woensdag 11 april, woensdag 25 april en ter afsluiting op koopzondag 29 april.

De openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur.

Het werk van Frans

Het werk van Frans is enigszins religieus te noemen, vanuit een levensbeschouwelijke inslag. Hij houdt zich voornamelijk bezig met hoe de beeldvorming van de mens ontstaat en hoe je hier als mens op reageert.

Frans is een echt mens die puur vanuit zijn gevoel werkt, filosofisch ingesteld is en vooral ook eerlijk en oprecht tijdens zijn schilderproces bezig is. Hoe langer je voor zijn werk, staat des te meer je wordt  meegenomen in de oneindigheid van de door hem bereikte ruimte. Hoe langer je ernaar kijk hoe meer je gaat zien, zijn schilderijen zien er bijna als monnikenwerk uit en ze stralen liefde, angst en een vorm van schilderend zoeken uit.

Frans zelf zegt `er is geen begin en er is geen einde` en dat is heel duidelijk te zien als je naar zijn werk kijkt, laag over laag over laag opgebouwd met acryl- en olieverf. Als kijker zie je dat het werk van Frans ontstaat vanuit een meditatieve weg naar binnen.

Het schilderen is voor hem een methode om hierover na te denken, maar vooral ook de kijker aan het denken te zetten en dat is hem goed gelukt.