UniK viert opening nieuwe locatie met een open dag

UniK wil met nieuwe locatie kinderen in de buurt opvangen

In Uden hebben UniK, basisscholen de Palster en Camelot en reguliere buitenschoolse opvang ‘De Boeme-rang’ van Kanteel de handen ineengeslagen. Een mooie samenwerking; met de aanvulling van UniK op het huidige onderwijs en opvang kan er een meer volledige ondersteuning worden aangeboden.

Op locatie Germenzeel biedt UniK specialistische ondersteuning aan kinderen vanuit een multidisciplinaire samenwerking. Door de handen ineen te slaan en te werken in kleine ontwikkelgroepjes bieden we opti-male ondersteuning aan de kinderen uit de omgeving. Met deze nieuwe samenwerking hebben wij, naast het in 2014 gestarte OPD bij het Muzerijk in Uden-Noord, een tweede orthopedagogische dagbehandeling (OPD) in Uden geopend.

Kleine groepen

De nieuwe OPD in Uden-Oost is een aanwinst voor Uden en omgeving. In onze orthopedagogische dagbe-handeling en buitenschoolse opvang (BSO) staat het kind centraal. De ondersteuning vindt plaats in kleine groepen en kinderen leren door te beleven. Begeleiding op maat hoort daarbij. Waar mogelijk krijgen kin-deren op onze OPD ook schoolse vaardigheden aangeboden.

Stimuleren

Bij Unik telt ieder kind mee en doet ieder kind mee, zo ook op onze nieuwe locatie. Directeur van UniK Yvonne van Fliert – Biemans: “Bij UniK geloven wij in een wereld waarin iedereen meedoet en meehelpt. We kijken naar de mogelijkheden, krachten en talenten van de kinderen. We stimuleren hun krachten en talenten door middel van beleving. We zijn blij met deze nieuwe locatie en de samenwerking met basis-school de Palster en Camelot en reguliere BSO Kanteel. Door onze krachten te bundelen kan er eerder ge-schakeld worden. Hierdoor kunnen wij de kinderen voorzien van de beste ondersteuning.”

Lambert van der Ven, directeur van basisschool de Palster over de samenwerking met UniK: “De samen-werking tussen UniK en partners in een Kindcentrum is een kans om kinderen met specifieke behoeften in hun eigen omgeving te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ze gaan naar de kinderopvang net zoals alle an-dere kinderen die op weg zijn naar een onderwijssetting. Ze krijgen ontwikkelingskansen net zoals alle an-deren waar het kan en bijzondere kansen tot ontwikkeling waar het nodig is. Hierdoor krijgen deze kin-deren hun identiteit in de wijk of het dorp op grond van hun talenten en hun mogelijkheden.”

Iedereen doet mee

Bij UniK vinden we dat iedereen een plek verdient in de maatschappij. Daarom helpen wij ouders en kin-deren hun leven in te richten zoals zij dat willen. Hierbij vinden we het belangrijk om ook samen met ou-ders te werken aan de ontwikkeling van hun kind.

De opening vindt plaats op woensdag 19 december van 15.30 uur tot 18.00 uur.

OPD/BSO UniK,

Locatie Germenzeel   Germenzeel 500   5403 XC Uden

Voor meer informatie:

Myrthe Stam   Generalist UniK   06-82464206