Verhalenverteller viert de lente in restaurant Eten bij Petja

Eten bij Petja aan de Rudigerstraat in Volkel maakt van Pasen een bijzondere beleving rond het thema ‘Vier de lente’. Petja kookt een bijzonder menu met heerlijke voorjaarsgerechten en tussen de gangen vertelt Raymond Uppelschoten lenteverhalen vol liefde, humor, spanning, lust en verlangen.

“Ik wil een totaalbeleving bieden”, vertelt Petja die sowieso al bijzondere gerechten maakt. “Ik ben een beetje een eigenwijze kok”, lacht hij. “Dat proef je in mijn gerechten. Ze zijn misschien niet heel herkenbaar, maar bevatten wel goede en fijne smaken.”Speciaal voor de Paasdagen heeft Petja een heerlijk lentemenu samengesteld met als speciale gast verhalenverteller Raymond Uppelschoten. “Ik vertel tussen de gangen over de lente. Soms humoristisch, soms droevig, soms ongelooflijk.”
Het is geen acteren, dat Raymond doet. Het is een vorm van theaterkunst op zich. “Met spel, met mijn stem en met typetjes vertel ik mijn verhaal. De mensen luisteren heel actief. Ik maak een tekening in het hoofd van mensen en die kleuren ze zelf in.”

Lente
Waar de verhalen over gaan, blijft net als het menu een verrassing. “Ik maak natuurlijk een gerecht met asperges”, vertelt Petja en de lente is natuurlijk een belangrijk ingrediënt in de verhalen van Raymond: “Een verhaal gaat over een bloemetje dat alleen in de lente bloeit. Dat is een oude griekse mythe en een ander verhaal gaat over twee mannen die genieten van de lente. En dan komt er een derde persoon in hun leven….”
Petja hoopt op veel gasten die zich op eerste en tweede paasdag vanaf 13.00 uur willen laten verrassen. “Als de mensen het leuk vinden, en als we het zelf ook leuk vinden, wil ik dit vaker terug laten komen.”

Kijk voor meer informatie op www.etenbijpetja.nl. Reserveren kan via info@etenbijpetja.nl of via 06-13954892.

Bron: mooiuden.nl