Vliegbasis Volkel organiseert Peeltocht voor goed doel

0
130

Als goede buur draagt het personeel van vliegbasis Volkel op vrijwillige basis een steentje bij om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan projecten in de regio. De vliegbasis steunt daarom jaarlijks goede doelen in de omgeving waarvoor personeel van de vliegbasis gedurende het jaar geld inzamelt. Dit jaar is gekozen voor GGZ Oost-Brabant, specifiek gericht op kinderen met een stoornis. Het Bureau Militaire Sport (BMS) van vliegbasis Volkel nodigt naast de medewerkers van de vliegbasis ook betrokkenen uit de omgeving uit die op sportieve wijze willen bijdragen.
Naast de dagelijkse ondersteuning en training van het personeel van vliegbasis Volkel organiseert het BMS een Peeltocht (wielrentocht) om geld in te zamelen voor GGZ Oost-Brabant. Deze fietstocht voert door de Peelstreek en loopt door zowel de provincie Noord-Brabant als Limburg. Een tocht van ruim 110 km.

Deelname Peeltocht
Deelname is evenals vorig jaar niet alleen voor medewerkers van de vliegbasis, maar ook voor externe belangstellenden mogelijk. Deelnemers kunnen zich 5 juni tussen 9.00 uur en 9.30 uur melden bij de hoofdpoort van vliegbasis Volkel, waar zij worden opgevangen door medewerkers van het BMS. De Peeltocht zal vanaf 10.00 uur van start gaan en na afloop kunnen alle fietsers de tocht op de vliegbasis afsluiten met soep. Voorinschrijven kost €7,50 per persoon, op de dag zelf inschrijven kost €10,- per persoon.

In september zal het totaal van het verzamelde geld, waaronder de opbrengst van de Peeltocht, overhandigd worden aan GGZ Oost-Brabant tijdens de Ferraridag op vliegbasis Volkel. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over deelname aan de Peeltocht contact opnemen met het BMS op tel. 0413 – 276129 of per e-mail VKL.Militaire.Sport@mindef.nl.