Volkel I – Boekel I

Na een paar vriendschappelijke wedstrijden, die goed verliepen, moest Volkel vandaag aantreden tegen een altijd moeilijk te bespelen tegenstander, Boekel sport.
Met een ziekenboeg die er niet om loog ging Volkel met goede moed van start. De wedstrijd begon slordig en rommelig, en van 2 kanten was het lastig om in het spel te komen.
Toch was het Volkel die, nadat een speler van Boekel ongelukkig hands in de 16 maakte, de toegekende strafschop benutte. Ruud Verstegen schoot hem onberispelijk binnen.
De 1-0 ruststand was, ondanks het matige spel, zeker verdiend voor Volkel.
De 2de helft was koud begonnen en Boekel Sport had zomaar een gelijk kunnen maken doordat een speler van Volkel ,ongewild, hands maakte in het strafschopgebied. Helaas voor Boekel Sport zag de scheidsrechter het anders en bleef de 1-0.
Boekel zakte verder weg en Volkel werd naargelang de wedstrijd vorderde voetbalend steeds sterker.
De stand werd vergroot omdat Boekel slecht verdedigde, en Volkel daarop goed anticipeerde, Bob Linders maakte de 2-0 door een goed lopende counter.
Het bleek de beslissing te zijn. Boekel kon geen vuist maken en Volkel speelde een gelopen wedstrijd.
De eindstand werd bepaald doordat Thijmen de Ruiter, na een goede Aktie, werd neergehaald in het strafschopgebied.
De toegekende strafschop werd prima ingeschoten door Ruud Verstegen die daardoor zijn 2de van de wedstrijd maakte.
Volkel wint met 3-0 en blijft daardoor op koers voor één van de bovenste plaatsen.
Het blijkt wel dat vriendschappelijke wedstrijden geen graadmeter zijn voor de rest van het seizoen maar Volkel is en blijft, ondanks alle blessures, een team om rekening mee te houden voor de bovenste plaatsen.
Volgende week gaan we op bezoek bij DAW uit Schaijk, een tegenstander om rekening mee te houden en die mee doet om de bovenste plaatsen.

Tot dan…….