Vrijwilligerspenning voor René van der Locht

René van der Locht uit Volkel kreeg dit weekeinde de vrijwilligerspenning van de gemeente Uden uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de intocht van Sinterklaas in Volkel.

Van der Locht (50), directeur/eigenaar van Graanpletterij De Halm in Heeswijk-Dinther, is voorgedragen voor de onderscheiding door de Sinterklaascommissie Volkel en door de JOS (Jeugd op Stap).

Al vele jaren is hij aktief bij de Sinterklaascommissie. Van der Locht begon als Zwarte Piet tijdens de intocht van Volkel. Hij stopte hier na enkele jaren mee, omdat hij vond dat hij te snel herkend kon worden door de kinderen, vanwege zijn betrokkenheid als vrijwilliger bij de kindervakantieweek, het SOS kamp en de JOS-avonden. Maar omdat hij zijn bijdrage wilde blijven leveren, werd hij lid van de Sinterklaascommissie. Daar zorgt hij al zeker twintig jaar voor zaken als subsidieaanvragen en betalingen, en weet hij veel sponsoren en vrijwilligers te bereiken.

Op de bres voor de jeugd
Ook is René van der Locht al bijna 25 jaar actief als vrijwilliger bij de JOS (Jeugd op Stap). Hij heeft de JOS opgericht omdat er destijds geen uitgaansgelegenheid was voor de jeugd van Volkel. Hij is het aanspreekpunt en de vertegenwoordiger van de JOS bij Stichting Jeugdbelangen Volkel. Hij regelt allerlei administratieve zaken, de financiële boekhouding en de inkoop. Op de JOS-avonden is hij altijd in de weer en op alle plekken inzetbaar, van kassa tot bar en als spreekstalmeester.

René van der Locht kreeg de onderscheiding uitgereikt door wethouder Maarten Prinssen.

Bron: bd.nl
Foto: dtvuden.nl