Zwemvereniging Zeester-Meerval kiest voor KNZB Zwemlesmethode SuperSpetters

Uden – Bij Zeester-Meerval kunnen kinderen vanaf nu leren zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Zeester-Meerval start met pilot volgens deze zwemlesmethode. Ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek. Zeester-Meerval start in september met deze zwemlessen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Zeester-Meerval geeft al ruim 30 jaar zwemles en heeft nu gekozen voor een pilot met de nieuwe zwemlesmethode SuperSpetters. In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zich zelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, water trappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine zwemvliezen). Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden.

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.

Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma.

De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Sanne en Sem volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.

De SuperSpetters zwemlessen starten in september Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Zeester-Meerval via www.zeestermeerval.nl/zwemles en via elementair@zeestermeerval.nl